2022. január 22, szombat
   
Betűméret

Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet

Szolgáltatások

„Dr. Halász Géza” Szakorvosi Rendelőintézet Dabas

2370 Dabas, Bartók Béla u. 61.

Intézetvezető: Klemencz Györgyné

 

Járóbeteg szakellátás (OEP által finanszírozott tevékenység)

Egynapos sebészet (OEP által finanszírozott tevékenység)

Foglalkozás-egészségügy (térítéses tevékenység)

 

Kedves Betegeink!

 

Szeretném megismertetni Önökkel intézetünk egyik tevékenységét, az egynapos sebészeti ellátást. A bemutatásnak az a célja, hogy felhívjuk a betegek figyelmét arra, milyen egészségügyi szolgáltatást vehetnek igénybe az egynapos sebészet keretében. Az egynapos sebészeti ellátás intézetünkben önálló szervezeti egységként működik, az itt végzett beavatkozások a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap Kezelő által finanszírozottak, beutalóval vehetők igénybe. 2007. októberétől működik a szolgáltatás. 
Fontos tudni, hogy a műtét elvégzése előtt, azt megelőzi egy fizikális vizsgálat az operáló orvos részéről. Ezek a vizsgálatok a sebészeti, ortopédiai, szemészeti szakrendeléseken történnek. A műtét elvégzéséhez EKG, röntgen, labor vizsgálatok szükségesek, melyek eredményei igazolják azt, hogy a beavatkozás elvégezhető. A műtét elvégzéséhez mindezen ismeretek birtokában az engedélyt az altató orvos adja meg. 
Az alább felsorolt területeken elvégezhető leggyakoribb beavatkozások az egynapos sebészet területén:

  • Általános sebészet - hasfali-lágyéksérv, visszérműtét, aranyér és végbélsipoly, jóindulatú emlőelváltozásk. A műtéteket csütörtöki napokon végezzük. Operáló orvosok: Dr. Ecsedy Gábor sebész főorvos az orvt. kandidátusa, Dr. Sándor István sebész, érsebész főorvos.
  • Ortopédia - kisebb csontműtétek (bütyök, kalapácsujj), arthroscopos térdműtétek, lemez, csavar kivétel, ganglion eltávolítás. Operáló orvosok: Dr. Bácsi Miklós ortopéd szakorvos. Dr. Kertész Gábor kézsebész szakorvos.  A műtéteket előjegyzés alapján végezzük.
  • Nőgyógyászat - méhnyak plasztika, egészségügyi küret. Operáló orvos: Dr. Szabó Ildikó nőgyógyász szakorvos, a műtéteket szerdai napokon végzi.
  • Gasztroenterológia - vastagbél polipok colonoscopos eltávolítását Dr. Beke Judit belgyógyász- gastroenterológus szakorvos egyeztetett időpontban végzi.
  • Szemészet - szürkehályog és szemhéjplasztikai műtétek. Operáló orvosok: Dr. Récsán Zsuzsanna, Dr. Ecsedy Mónika szemész szakorvosok végzik, a műtétekre 8-10 műtét együttes előjegyzése időpontjában kerül sor.

Az eddigi tapasztalataink szerint, a betegeink elégedettek voltak, műtéti  szövődmények nem keletkeztek. A szakma szabályainak megfelelően, nagy biztonsággal végeztük a műtéteket. Kérem betegeinket amennyiben a fent felsoroltakkal azonos problémáik vannak, keressék meg háziorvosaikat, szakorvosaikat, akik készséggel állnak rendelkezésükre, annak eldöntése érdekében, hogy problémáikat a szakorvosi rendelőintézet egynapos sebészetén, vagy kórházba történő utalással  lehet orvosolni.

Érdeklődő kérdéseikre az alábbi telefonon készséggel adunk felvilágosítást:

29-360-366/148 mellék

29-360-358/148 mellék

 

Kérem, hogy az egynapos sebészet által nyújtott lehetőségeket, amennyiben szükséges vegyék igénybe.

Klemencz Györgyné

intézetvezető

 

Foglalkozás-egészségügyi szakrendelés

 

A vizsgálatokat a NEAK  nem finanszírozza, azokat a  szerződött partnereink fizetik.


Munkaköri alkalmassági vizsgálatot, ”Egészségügyi Könyvhöz” kötött munkakörben személyi higiénés vizsgálatot, hivatásos lőfegyver-viselési engedélyhez szükséges vizsgálatokat és gépkocsivezetők alkalmassági vizsgálatát végezzük itt, mindegyiket előzetes (munkába állás előtti), időszakos (évenkénti vagy esedékes), vagy soron kívüli jelleggel. A soron kívüli itt a megbetegedés, vagy leszázalékolás miatt elrendelt, egyébként még nem időszerű vizsgálatot jelenti. Amennyiben a vizsgált személynél bárminemű betegséget, rendellenességet észlel a szakorvos, úgy a további vizsgálata, kezelése térítésmentesen történik intézményünkben.

A foglalkozás-egészségügyi szakrendelés egy fő foglalkozás-egészségügyi szakorvossal és egy fő szakápolóval működik.

KMOP-4.3.2-2008-0007

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Projekt neve
A Dabasi Kistérségi Dr. Halász Géza Járóbeteg Szakorvosi Rendelőintézet fejlesztése

Kedvezményezett
Dabas Város Önkormányzata,
2370 Dabas, Szent István tér 1/B.

Támogatás összege: 800 000 000 Ft.

Közreműködő szervezet
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.,
1134 Budapest, Váci út 45. C. épület

Irányító hatóság
Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága