2022. január 22, szombat
   
Betűméret

Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet

Az Európai Unió és a Magyar állam támogatásával a több mint 60.000 dabasi kistérségben élő egészségügyi ellátása válik biztonságosabbá.

Dabas Város Önkormányzata 2008. március 31-én pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében meghirdetett Közép-Magyarországi Operatív Program KMOP-4.3.2 konstrukció keretében városunk járóbeteg szakrendelőjének korszerűsítésére. A sikeres pályázat Támogatási Szerződését 2009. szeptember 11-én írtam alá Dabas város polgármestereként a közreműködő feladatokat ellátó szervezet, a Strukturális Alapok Programiroda képviselőjével.

A szakrendelő fejlesztésében a 800.000.000 Ft támogatási összeg mellé Dabas város 177.096.785 Ft önerő biztosítását vállalta a projekt megvalósításához.

A járóbeteg szakrendelő korszerűsítése európai színvonalú körülményeket biztosít a betegek gyógyulásához és az egészségügyi személyzet munkájához. Megszűnik egy telephely, valamint új szolgáltatásként a projekt megvalósítását követően, azaz 2011 őszétől nappali kórházi ellátást biztosítunk a lakosságnak 10 betegággyal. A megszűnő telephely egészségügyi- és a nappali kórház funkcióinak befogadására, bővítésre kerül a főépület. Ezen épület utcafronti része magastetőt kap, a tetőtér beépítésre kerül, míg a B épületszárny emelet és tetőtér ráépítéssel bővül. Az intézmény teljeskörű hőszigetelése és nyílászáró cseréi mellett korszerűsítésre kerül a fűtési rendszer is. Akadálymentes környezet fogja biztosítani a fogyatékkal élők egészségügyi szolgáltatásokhoz történő egyenlő hozzáférését. Az egy napos sebészeti ellátást, mely 2007 óta működik a szakrendelőben, kiszolgáló központi sterilizáló kerül kialakításra. A leggyakoribb betegségek diagnosztizálásához az orvosi eszközpark cseréjével növelni kívánjuk a dabasi szakrendelőben ellátott betegek számát, csökkentve ezzel a kórházba történő beutalási arányát. Az informatikai fejlesztéssel a betegelőjegyzés és a betegtájékoztatás minősége javul. Végezetül szeretnénk megköszönni valamennyi szakembernek, közreműködőnek a pályázati programban elért eredményünk érdekében tett erőfeszítését.

Kőszegi Zoltán
polgármester