2022. január 22, szombat
   
Betűméret

Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet

Szakrendelések ismertetése

A fogászati alapellátás NEM tartozik az intézet működtetési körébe!

Járóbeteg szakellátás keretében működtetett szakrendelések, a szakrendelések rendelési ideje különálló mellékletben szerepel:

Belgyógyászat szakrendelés

A szakrendelés heti három napon vehető igénybe. Az osztályon két szakorvos dolgozik váltva: Dr. Beke Judit, Dr. Jermendy György. A sürgősségi ellátási igényt kivéve, a rendelés beutalóköteles. A betegek kórházi ellátását, az egyes betegségek esetében indokolt speciális kezeléseket mindig a beteg érdekét képviselő intézetben végeztetjük el.


Diabetológia (cukorbeteg) szakrendelés

A térség cukorbetegeinek növekvő száma miatt indítottuk el szakrendelésünket, a betegek kezelése, gondozása céljából. 
Az osztályt Dr. Jermendy György kandidátus a Magyar Diabétes Társaság Elnöke vezeti, a fekvőbetegek részére a kórházi hátteret  a Fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház III. Belosztálya, és a Dél- Pesti Jahn Ferenc Kórház belgyógyászata biztosítja. A rendelés igénybevételéhez beutaló szükséges és időpontot kell egyeztetni.

Bőrgyógyászati szakrendelés

A Bőr- és nemi-beteggondozó Intézet vezetését Dr. Domján Kornélia és Dr. Németh Szilvia bőrgyógyász szakorvosok végzik. A szakrendelésre beutaló nélkül lehet jelentkezni. 

Leggyakoribb ellátások az osztályon:

 • allergiás betegségek kivizsgálása, kezelése, gondozása
 • daganatos megbetegedések kivizsgálása, ellátása, gondozása (Hagyományos sebészeti eljárásokkal és laser sebészeti eljárással az időben felismert daganatok helyben gyógyíthatóak.)
 • Gyermek bőrgyógyászati ellátás – ekzemák, fertőzések, vírus- betegségek kivizsgálása kezelése
 • lábszárfekélyes betegek kezelése, gyógyítása stb.

Munka alkalmassági vizsgálat üzemorvosi beutalóval történik.


Urológiai szakrendelés

A szakrendelést Dr. Ganyecz Máté, Dr. Kubik András és Dr. Nagy Károly urológus szakorvosok látják el.Az osztályt sürgős urológiai ellátás céljából az alábbi panaszokkal keresik meg:

 • lázas, heveny gyulladásos állapotok,
 • véres vizelet észlelése,
 • görcsös állapot,
 • urológiai daganatok.

Az önkormányzatokkal és a háziorvosokkal összefogva rendszeres időközönként urológiai szűrővizsgálatokat szervezünk. A szűrésre előre meghirdetett szombati napokon várjuk az adott település férfi lakosságát. A szűrővizsgálat célja: a jó- és rosszindulatú urológiai megbetegedések (prosztata megnagyobbodás, prosztatarák, hólyagrák, szexuális zavarok, stb) korai felismerése, ezáltal hatékony kezelése. 

Neurológiai szakrendelés

Az osztályt Dr. Fa Cecília neurológus szakorvos vezeti. A neurológia (ideggyógyászat) az idegrendszer elváltozásaival, működési zavaraival, betegségeinek gyógyításával foglalkozik. 
Leggyakoribb betegségek: agyi keringészavarok, koponya és gerincűri daganatok, az idegrendszer fizikai sérülései, szerzett és öröklött anyagcserezavarok, neuroallergiás kórképek, az idegrendszer degeneratív betegségei, demenciák fejlődési rendellenessége. 
Napjainkban igen gyakori betegség az agyi keringészavar – Stroke (szélütés, agyvérzés, agyi oxigénhiány). A beteg folyamatos ellenőrzése, az egészséges életmód jelentős mértékben csökkentheti a Stroke előfordulását. Szakrendelésünkön epilepsias, parkinsonos betegek, valamint szorongásban, enyhe depresszióban szenvedő betegek gondozását végezzük. 
Az intézet folyamatos fejlődésének köszönhetően a vizsgálatok jelentős része helyben elvégezhető (széleskörű laboratóriumi vizsgálat, kardiológia, angiológia, UH, röntgen, diabetológia). A helyben nem kivitelezhető vizsgálatokat (CT, MRI, SPECT, PET) Budapesten előjegyzéssel végeztetjük el. 
A rendelés beutalóval vehető igénybe. 

Fül- orr –gégészet, és audiológiai  szakrendelés

A szakrendelést Dr. Keresztes Mária fül-orr gégész szakorvos vezeti. 
Osztályunkon az évek során bekövetkezett műszeres fejlesztéseknek köszönhetően a színvonalas betegellátáshoz szükséges műszerezettség rendelkezésünkre áll, munkatársaink folyamatos szakmai továbbképzéseken igyekeznek lépést tartani a szakterület fejlődésével, megismerkedni az újabb vizsgálati módszerekkel. Az osztály munkáját betegeink beutaló nélkül vehetik igénybe. 
Egymást és betegeinket segítő korrekt munkakapcsolatot alakítottunk ki a kórházakkal. 
2001-ben hallókészülékkel és tartozékainak ellátásával, javításával foglalkozó audiológiai szakrendelés indult. A készülékek széleskörű kínálatát biztosítja betegeink számára. 

Sebészeti szakrendelés

A szakrendelést Dr. Kiss István, Dr. Kökényesi Imre szakorvosok vezetik. 
Az osztály általános, baleseti és gyermek sebészeti ambuláns szakellátást végez. Az osztály munkájához szükséges képzett és gyakorlott személyzet, diagnosztikus háttér és a terápiás társszakmák helyben biztosítottak. 
Az osztály főbb tevékenységei az osztálynak: baleseti sérülések komplex kezelése, rehabilitációs utókezelése, idegen test eltávolítások, sebészeti gyulladások kezelése, tályogok kiürítése, a helyi érzéstelenítésben elvégezhető bőr és lágyrész daganatok eltávolítása (előjegyzésre), benőtt, gyulladt körmök kezelése, eltávolítása, aranyér betegség kezelése: lokális, gyógyszeres és műtéti, folyadék-gyülemek leszívása, kiürítése, kórházi kezelést igénylő betegek kivizsgálás utáni beutalása. 
A friss-vérző sérültek és a mentők által beszállított betegek soron kívüliséget kapnak.

Egynapos sebészeti ambulancia

Az egynapos sebészet elindításakor szükségessé vált, hogy az operáló orvosnak és a betegeknek lehetősége nyíljon a műtét előtti konzultációra. és ambuláns műtétek végzésére. Ezért Dr. Ecsedy Gábor sebész főorvos az orvt. kandidátusa és Dr. Sándor István sebész, érsebész főorvos heti rendszerességgel a mellékletben ismertetett rendelési időben intézetünkben ambuláns rendelést végeznek. Itt megbeszélik a műtét menetét, kockázatait, és eldöntik szükségesek-e további vizsgálatok a beavatkozás előtt. 

Sebészeti – érsebészeti szakrendelés (Angiológia)


A szakrendelés munkáját Dr. Sándor István és Dr. Kökényesi Imre sebész, angiológus szakorvosok látják el.  
Az érbetegségek növekvő száma indokolta, hogy ezzel a szakterülettel is specialista foglalkozzon a dabasi szakrendelőben. A hetente két alkalommal mind a sebészeti, mind a belgyógyászati érbetegségek szűrését, gondozását és sokszor ellátását végezzük. A szakrendelés fő profilja a visszérbetegek korszerű ellátása és gondozása. Bevezettük a felszíni visszértágulatok injekciós kezelését, mely eljárással a visszerek műtét nélkül tüntethetők el. Szinte népbetegségnek számító vénás rendellenességek korai felismerését, gondozását a mélyvénás trombózisok és a következményes tüdőembóliák magas száma indokolja. Ellátjuk a cukorbetegek kötelező évenkénti szűrővizsgálatát együttműködve a diabetológiai szakrendeléssel. 
Fontos feladatunk az érszűkület korai felismerése, kezelése, gondozása. Jó és folyamatos a kapcsolatunk a háziorvos kollégákkal, igyekszünk segítséget nyújtani a területi érbeteg gondozásban. 
A délutáni rendelés alatt fogadjuk és ellátjuk a friss baleseti sérülteket. 

Traumatológia szakrendelés

Az osztályt Dr. Csomor László traumatológus szakorvos  vezeti. Hetente két nap – szombaton is – látják el a friss sérülteket és a kontrollvizsgálatra érkező betegeket. A szakrendelés beutaló nélkül is igénybe vehető. 

Gastroenterológia szakrendelés

A szakrendelést Dr. Beke Judit belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos vezeti. Az elmúlt években szakrendelésünk felszereltsége fokozatosan gazdagodott. Ma már a gastroenterológiában ambuláns körülmények között elvégezhető valamennyi beavatkozás lehetősége rendelkezésünkre áll. Legnagyobb gyakorisággal gyomor-vastagbéltükrözést végzünk. 
Évente 8-900 gyomortükrözés vizsgálatra kerül sor, amely során mód van a nyelőcső, a gyomor és a vastagbél betegségeinek felismerésére, szövetminta vételére. A vizsgálat éhgyomorral történik, néhány perces kellemetlenséggel jár, de nem fájdalmas. Gyógyíthatjuk segítségével a fekélybetegségeket, az idült gyulladásokat. Lehetőséget biztosít a daganatos betegségek korai felismerésére is. 
Évente mintegy 200 vastagbéltükrözés vizsgálatot végzünk, vizsgálataink eddig szövődmény mentesek voltak. A vizsgálat előkészítést igényel, erre betegeinket előzetesen felkészítjük. A vastagbél tükrözésnek óriási szerepe van a vastagbélrák felismerésében, ami Magyarországon a második leggyakrabban előforduló daganat. Szűrővizsgálat formájában a daganatot székletmintából történő emberi vér kimutatására készített gyorsteszt segítségével végezzük. Pozitivitás esetén a kolonoszkópia elvégzése szükséges. 
Tükrözéses eljárás mellett a végbél egyéb betegségeit is megállapíthatjuk: aranyér, végbélrepedés, tályog, sipoly. Véres széklet észlelése esetén kérjük betegeinket feltétlenül forduljanak orvoshoz. Lehetőségünk van felszívódási zavarok mint pl. a tejcukor felszívódási zavar kivizsgálására is. 
Osztályunk segítséget nyújt az idült májbetegek, idült hasnyálmirigy gyulladásban, krónikus vastagbélgyulladásban szenvedők ellátásában és gondozásában is. 
Rendelésünket orvosi beutalóval, személyesen, vagy telefonon keresztüli előjegyzéssel vehetik igénybe betegeink. 

Reumatológiai és fizikoterápiai szakrendelés

Az osztály munkáját Dr. Miskolczi Borbála reumatológus szakorvos és Dr. Borszéki Ilona reumatológus, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos látja el. A reumatológia a mozgásszervek fájdalmának és működési rendellenességeinek feltárásával, gyógyításával foglalkozik. A mozgásszervek a test alakjának, tartásának biztosítására és a mozgások akadálymentes végzésére szolgálnak. Szerepük az egészséges közérzet, életvitel szempontjából óriási jelentőségű. 
Intézetünk kiemelt feladatának tekinti a mozgásszervi elváltozások kialakulásának megakadályozását és gyógyítását. A reumatológia a rendelőintézet többi szakrendelésével szoros együttműködésben dolgozik. A gyógyító eljárások közül a leginkább hatékony gyógymód kiválasztására intézeten belül megvan a lehetőség. Gyógymódok: gyógytorna, fizikoterápia. 
A reumatológián lehetőség van TB támogatással balneoterápiás (gyógyfürdő) kezelés igénylésére, valamint gyógyászati segédeszközök felírására. 
A gyógytorna kórházi javaslattal, vagy más szakrendelőtől kapott beutalóval vehető igénybe. A mozgásszervi megbetegedéseknél a legjobb gyógymód a rendszeres testmozgás és az egészséges életmód kialakítása. 
Intézetünkben lehetőség van laser kezelés igénybevételére is. Mozgásszervi elváltozások kiegészítő kezelésére eredményesen alkalmazható. Bőrgyógyászati betegeknél a kezelések igen magas százalékban eredményesek. 
A szakrendelés igénybevétele beutalóhoz kötött. A várakozási idő csökkentése érdekében kérjük betegeinket, hogy az osztályra előzetesen egyeztetett időpontban jelenjenek meg. 

Kardiológiai szakrendelés

A szakrendelést Dr. Neuwald Jenő kardiológus szakorvos vezeti.  
A fejlett országok egészségügye számára az új évezredben is változatlan kihívást jelent a szív- érrendszeri betegségek növekvő gyakorisága. Feladatainkat a területi kórházak távolsága megsokszorozza. 
Az igényes, odafigyelő családorvosok segítségével a legfontosabb feladatunk a fenyegető szív- érrendszeri katasztrófa megelőzése, időbeni fölismerése. A panaszok sokszor félrevezetőek, ezért is fontos az odavezető betegségek kezelése, a veszélyeztetett korosztály vizsgálata. Az életmódváltás, otthoni gyógyszeres kezelés nem mindig elég. Mind a diagnosztikai, mind a terápiás beavatkozások komoly kórházi hátteret igényelnek. 
Néha nem csak a kezelés, a koszorúér betegség diagnózisa sem könnyű. Ha nem segít a terheléses EKG, Holter, ECHO, akkor szív- izomtágításra vagy úgynevezett stressz ultrahangra lehet szükség. 

Szemészeti szakrendelés

A szakrendelés munkáját  Dr. Deák Antónia szemész szakorvos, és Dr. Récsán Zsuzsanna szemész adjunktus látja el. Az osztály beutaló nélkül kereshető fel. 
Beutalóra akkor van szükség, ha a beutaló orvos leletet szeretne a szemészeti vizsgálat eredményéről kapni. 
A szakrendelés felszereltsége jó, lehetővé teszi a glaukómás (zöld-hályogos) és időskori látóközpont sorvadásban szenvedő betegek gondozását. Lehetőségünk van a cukorbetegek és magasvérnyomás-betegségben szenvedők rendszeres szemészeti ellenőrzésére és szükség szerinti kezelésére. El tudjuk látni a szemészeti balesetet szenvedett betegeket, és amennyiben szükséges, a megfelelő kórházba vagy klinikára irányítjuk. 
Az intézetben működő egynapos sebészeti műtétre előjegyzett betegeket helyben előkészítjük, a szükséges vizsgálatokat (labor, EKG, röntgen) elvégeztetjük.  A szemészeti műtéteket Dr. Récsán Zsuzsanna szemész adjunktus, és Dr. Ecsedy Mónika szemész szakorvos végzi.

 

A gyermekek ellátása a napi rendelési időben történik. Kancsal gyermekek gondozása intézetünkön kívüli kancsal rendelésen történik. 
A rendelésen a megszokott szemészeti ellátáson túl lehetőség nyílik műtét előtti konzultációra is. 

Nőgyógyászati szakrendelés

Dr. Goneth János, Dr. Szabó Ildikó, Dr. Miklósi Péter, Dr. Fehér Boglárka nőgyógyász szakorvosok végzik a szakrendelés munkáját. Orvosi beutaló nélkül is fogadják a betegeket. Minden betegnél komplex nőgyógyászati vizsgálatot végeznek. Onkocytológiai kenet értékelése a legmodernebb, legérzékenyebb Bethesda módszerrel történik, amely vírus, gomba- és bakteriális fertőzéseket is kimutat. 
A vizsgálat során a kismedencei szervek: méh, petefészek, petevezető, hólyagnagyságából, nyomásérzékenységéből, és egymáshoz viszonyított helyzetükből, sima vagy egyenlőtlen felszínükből megállapíthatók az illető szervek daganatos, heveny- illetve idült gyulladásos elváltozásai. Rutinvizsgálatunkhoz tartozik az emlők vizsgálata, melyet intézeten belül mammográfiás vizsgálattal egészíthetünk ki. 
Altatást nem igénylő kisműtéteket, méhen belüli fogamzásgátló eszközök felhelyezését, eltávolítását, terhesgondozást is végzünk. 
Nőgyógyászati rákszűrést munkaidőben folyamatosan végzünk – ma egyetlen szűrési módszer a világon, mellyel 100 %-os biztonsággal kiszűrhetőek a méhszájon lévő daganatmegelőző elváltozások. 

Laboratórium

A laboratórium működését Dr. Bodó Ágnes vezeti. 
A vizsgálatok számának emelkedése a diagnosztika az egész világon tapasztalható fejlődését tükrözi, fájdalmas beavatkozásokat és költséget takarít meg, a gyors diagnózis elérésével és a költséghatékony kezelés ellenőrzésével. 
Vizsgálataink kiterjednek a vérképzőszervi betegségekre, klinikai kémiai és immunkémiai módszerekkel követjük a szervezetben zajló normális és kóros biokémiai folyamatokat, beleértve a hormonok és csontanyagcsere változásait. 
A véralvadás és serológiai meghatározások a specifikus fehérjék és immunglobulinok vizsgálata napi tevékenységünkbe tartozik. 
A népbetegségek megelőzéséhez és kezeléséhez szükséges összes rizikótényezőt vizsgálni tudjuk. 
Az általunk nem végzett vizsgálatokat (pl. vírus meghatározás) országos intézetek laboratóriumaiba küldjük és az eredményről a beteget és orvosát tájékoztatjuk. 

Képalkotó vizsgálatok – röntgen, mammográfia, ultrahang, panoráma felvételek

A beruházáskor beüzemelt Siemens digitális röntgen gép a röntgenképek minőségében nagy javulást eredményezett. Nagy változást hozott az is, hogy a beutaló orvos által igényelt röntgen vizsgálatok képei is megjelennek a vizsgálatot kérő szakorvos monitorán is. Ezért a röntgenből kapott leletek mellett a szakorvos is megnézheti a röntgen képet.


Az osztály munkájában több szakorvos vesz részt: Dr. Veress János és Dr. Pap Zsuzsanna. 
Az utóbbi időben az orvostudomány, ezen belül a diagnosztika rendkívül sokat fejlődött. Intézetünk ezzel a fejlődéssel igyekezett lépést tartani. Ma már nem kizárólag röntgen osztályról, hanem képalkotó diagnosztikáról beszélünk. A hagyományos röntgen diagnosztika keretein belül felvételeket és átvilágítást végzünk. A hagyományos röntgen diagnosztika mellett ultrahang vizsgálatokat, mammográfiás vizsgálatokat és panoráma felvételeket készítünk. Nagy segítség számunkra, ha korábbi leleteit kórházi zárójelentését mindenki magával hozza. 
A szokásos röntgenfelvételek általában közismertek: csont, mellkas és egyéb vizsgálatok. 
Átvilágítás: mellkas, nyelési, illetve gyomor –és vastagbél vizsgálat, az utóbbi kettő munka időigényes, ezért csak előjegyzésre végezzük. Az előkészítés módját is akkor beszéljük meg a beteggel. 1989-ben kezdtük meg intézetünkben az ultrahang vizsgálatokat: hasi ultrahang vizsgálat, gyakori, eredményességének feltétele üres gyomor, telt húgyhólyag, vizsgálat előtt 4-5 órával sem enni, sem vizelni nem lehet. Gyógyszereit mindenki vegye be. A vizsgálat fájdalmatlan, gyerekeknél is végezhető. Izületi ultrahang vizsgálatok, nyaki ultrahang vizsgálat (pajzsmirigy betegségeit vizsgáljuk), szülészeti ultrahang vizsgálat (a magzat fejlődését tudjuk követni), nőgyógyászati ultrahang vizsgálat (méh, petefészek betegségei), emlő ultrahang vizsgálata (mammográfiás vizsgálattal együtt végezzük), prosztata és here vizsgálatok (urológiai kivizsgálás része), az erek ultrahang vizsgálata. 
Panoráma felvételek: egész fogsor egy képen történő ábrázolásra alkalmas. A vizsgálatot nem minden esetben téríti az egészségbiztosító, ebben az esetben a szolgáltatás árát a betegnek kell fizetni. 

Csontsűrűség mérés

Intézetünkben működik osteoporosis központ is, amely a területünkön élők csonttömegének mérését teszi lehetővé. A csonttömeg csökkenése századunk néma kórja, mert panaszt csak a csonttörések alkalmával okoz. A csonttömeg mérésekor kiderített csökkenések folyamatos kezelése megelőzhetővé teszi az időskori csonttörések gyakoriságát. Erre a vizsgálatra a betegirányítónál kell jelentkezni, a vizsgálathoz beutaló szükséges. 

Fogszabályozás

Az osztályon Dr. Balogh Katalin fogszakorvos dolgozik. A TB finanszírozás keretein belül kisgyermekkortól 18 éves korig azokat a gyerekeket kezelik, akik állcsont – illetve fogállásbeli eltéréssel jelentkeznek. A harapási rendellenességek nem csak esztétikai problémát jelentenek, hanem ezek megoldásával a felnőttkori fogszuvasodást és fogágy- betegségeket lehet megelőzni. Hat éves kor alatt inkább tanácsadást nyújtunk, a tényleges kezelés ideje a maradó frontfogak megjelenésekor (6-8 éves kor) aktuális. 
A szájsebészettel együtt működve felnőttkori állcsontműtétek előkészítését, baleset miatti rekonstrukciót is végzünk. 

Szájsebészeti szakrendelés

A szakrendelést Dr. Beviz József szájsebész szakorvos vezeti. 
A szakrendelést beutalóval lehet igénybe venni. A műtétek elvégzése előre egyeztetett időpontban történik. Az ambuláns szájsebészeti beavatkozások mindegyikét elvégezik intézetünkben. 

Tüdőgondozó Intézet

A Tüdőgondozó Intézet vezetését Dr. Poncsák Mária tüdőgyógyász szakorvos látja el. 
A fertőző betegségek közül a már legyőzöttnek hitt TBC egyre több és súlyosabb formában kerül felfedezésre. Gyógyításában, illetve a fertőzés továbbterjedésének megakadályozásában legfontosabb teendő a betegek felkutatása és kezelése. Környezetünk megóvása a fertőzésektől csak úgy lehetséges, ha az éves tüdőszűréseken egyre többen jelennek meg. Népbetegség számba menő krónikus hörghurut leginkább a dohányzás talaján, illetve dohányzók családjában alakul ki. Felkutatása kezelése fontos feladat, hiszen sokan szenvednek benne, de nem fordulnak orvoshoz. A hörgőgörccsel járó változata a legnagyobb probléma. 
Gondozónk kiemelkedő tevékenységet végez asztma-allergia betegség felfedezése és gyógyítása érdekében. Intézetünk beutalóval, sürgős esetben beutaló nélkül is megkereshető. 

Ideggondozó Intézet

Dabas és vonzáskörzete területén 1981. szeptember elseje óta működik Ideggondozó Intézet. A betegek részére szakorvosi szolgáltatást Dr. Kálvin Ágnes és Dr. Szabó Mónika pszichiáter szakorvosok nyújtanak.
Az pszchiátriai betegségekben szenvedők mellett ellátjuk a depressziós, szorongásos, fóbiás, pánik zavarban szenvedő, valamint kényszer-betegeket is. A háziorvos kollégák jó együttműködése miatt komolyabb probléma a betegellátás területén nem merült fel. 

Pszichoterápia

A pszichoterápiás szakrendelés 1991 óta működik Enzsöl Flóra és Szalontai Eszter pszichológusok  közreműködésével.  Beutalóval fogadja a betegeket a területi ellátás elve alapján, NEAK finanszírozással. Bejelentkezés és időpont egyeztetés a pszichiáterrel  telefonon, vagy személyesen történik. 
A pszichoterápiás kezelések általában hosszadalmasak, olykor több hónapot, vagy évet vesznek igénybe, ezért a kapacitás korlátozott. Lehetőség van egyéni, pár- és csoportterápiás beavatkozásokra. A terápiás módszer a páciens állapotától és a probléma jellegétől függ. 

Gyermekpszichológia

A szakrendelést Dr. Németh Tünde gyermekgyógyász - pszichoterapeuta vezeti. 2000 óta működik a pszichoszomatikus szakrendelés. A rendelés bejelentkezés alapján történik.

Kik jöhetnek erre a rendelésre?

 • mindazok a gyerekek, akik bizonyítottan szervi eltérés nélkül szenvednek fejfájástól, hasfájástól, szédüléstől, éjszakai, vagy nappali bepisiléstől, sokat pislognak stb. Akiknek beilleszkedési magatartási zavarai vannak.
 • azok a családok akiknél a gyermek születése utáni élethelyzetben az anyai, apai szerepvállaláshoz segítségre van szükség.
 • azok a családok akiknek csecsemőjénél táplálási, alvási zavar van, vagy nagyon nyugtalanok, sírósak a babák.
 • azok a családok, akiknél magzati korban, szülésnél vagy a szülés után veszítették el gyermeküket.

KMOP-4.3.2-2008-0007

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Projekt neve
A Dabasi Kistérségi Dr. Halász Géza Járóbeteg Szakorvosi Rendelőintézet fejlesztése

Kedvezményezett
Dabas Város Önkormányzata,
2370 Dabas, Szent István tér 1/B.

Támogatás összege: 800 000 000 Ft.

Közreműködő szervezet
ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.,
1134 Budapest, Váci út 45. C. épület

Irányító hatóság
Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága

Jelen állapot